Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
A încercat să mituiască un inspector de patrulare și a fost prins î...
A încercat să mituiască un inspector de patrulare și a fost prins în flagrant

Un tînăr de 21 de ani, din satul Elizaveta, mun. Bălți, a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist. Ofițerul de patrulare a refuzat banii și a anunțat imediat organele competente.

Astfel, în timpul măsurilor de asigurare a ordinii publice și a securității circulației rutiere, la 27 noiembrie curent, pe strada Kiev din municipiul Bălți, aproape de miezul nopții, un echipaj de patrulare a observat o mașină de model „Volkswagen Passat” condusă neadecvat. Imediat, polițiștii au reacționat, stopînd automobilul. În timpul prezentării actelor, șoferul nu se putea exprima clar, avea un comportament suspect și nu reacționa la întrebările ofițerilor INP. Fiind suspectat că ar fi condus unitatea de transport în stare de ebrietate, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv, pe numele lui fiind pornit un proces contravențional. Pentru a scăpa de necaz, conducătorul auto, i-a oferit inspectorului de patrulare 1000 de lei. Agentul a refuzat, dar bărbatul a insistat.

Angajatul INP a denunțat imediat cazul de mită, solicitînd prezența organelor competente, care l-au prins în flagrant pe șoferul suspect.

Astfel, pe lîngă sancțiunea pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate, conducătorul auto riscă să fie pedepsit pentru corupere activă cu până la 6 ani de închisoare cu amendă de la 40 000 la 80 000 de lei.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii să respecte Legea și să-și asume responsabilitatea pentru toate încălcările comise, fără a încerca să implice polițiștii în acte ilegale, iar cei care dețin informații despre un act de corupție, să anunțe la numărul scurt1520.

1 decembrie 2015

 
Яндекс.Метрика