Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
Acum toţi proprietarii de maşini înmatriculate în străinătate vor a...
Acum toţi proprietarii de maşini înmatriculate în străinătate vor achita amenzi!

Se întâmplă frecvent să vedem proprietarii de maşini cu numere de înmatriculare străine, care încalcă demonstrativ regulamentul circulaţiei rutiere şi până la urmă scapă basma curată de la aplicarea contravenţiilor înregistrate de camerele video de supraveghere. Acest lucru avea loc deoarece nu puteau fi identificaţi în baza de date, prin urmare nu aveau cum să fie traşi la răspundere.
Inspectoratul Național de Patrulare a demarat o campanie de combatere a indisciplinei în trafic, iar principala țintă sunt autoturismele înmatriculate în alte țări, informează portalul today.md. Acum că echipajele de poliţişti ies în teren nu doar cu aparatele radar, ci sunt înarmaţi şi cu computere în care notează datele oricărui contravenient. Având baza de date la dispoziţie, contravenienții nu mai scapă cu una cu două, indiferent unde este înregistrată mașina!

Imediat ce au pornit în misiune, agenții au și depistat primii șoferi indisciplinați. Unii, veterani ai fugii de răspundere, cum e cazul acestui conducător.

Vasile Lupașcu, inspector INP

- La dumneavoastră am depistat șapte abateri. - Astăzi sau în general?

- Ați încălcat în lunile septembrie-decembrie, anul curent. Pe bulevardul Decebal ați depășit limita de viteză în septembrie.

- Ce riscă șoferul?

- Îi vor fi întocmite șapte procese verbale și el a recunoscut că s-a aflat la volan. După punctele de penalizare acumulate, șoferului îi va fi ridicat permisul de conducere.”

Cele mai frecvente abateri de care scăpau șoferii cu numere străine erau viteza excesivă și lipsa vignetei. Cum este și cazul acestui conducător auto.

Dumitru TALMAZAN, inspector, Centrul Unic de Monitorizare

"Cu ajutorul programului, noi putem verifica automobilele cu numere străine care au încălcat regulile circulației rutiere pe teritoriul Republicii Moldova. În urma stopării autovehiculului, se întocmește un proces verbal contravențional.”

Printre automobiliștii verificați de polițiști s-au găsit și conducători auto exemplari.

Vasile LUPAȘCU, inspector INP

Am verificat de pe camerele de supraveghere dacă dumneavoastră nu aveți abateri pe teritoriul Republicii Moldova. De cât timp vă aflați în țară? De nouă luni. Vedem că nu aveți nici o abatere. Vă urăm drum bun.”

Diana FETCO, ofițer de presă INP

Inspectoratul Național de Patrulare are prioritatea și vrea să ajungă cu un mesaj la toți șoferii, că pe traseu legea este una, iar încălcările șoferilor nu rămân neobservate și nepedepsite.”

În patru zile de la demararea campaniei, polițiștii de la circulație au depistat peste 400 de abateri comise de șoferii cu numere străine. Printre acestea se mai numără lipsa asigurării sau a inspecției tehnice obligatorii. Pentru aceste fapte, plăcuțele de înmatriculare pot fi confiscate, conform legii din Republica Moldova. Amenzile încep de la 400 de lei și pot ajunge până la o mie, în funcție de gravitatea faptei.

sursa: today.md

 
Яндекс.Метрика