Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
Cartea Verde va mai putea fi cumpărată doar la ieşirea din ţară şi ...
Cartea Verde va mai putea fi cumpărată doar la ieşirea din ţară şi la un PREŢ DUBLU!

Republica Moldova rămâne în continuare exclusă din sistemul internaţional „Carte Verde”, asta chiar dacă autoritățile de la Chișinău au depus garanția externă necesară cerută de Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurări. Astfel începând cu luna aprilie, șoferii moldoveni vor putea cumpăra polița de asigurare auto doar la hotar, la un preț de două ori mai mare decât în prezent.
Chiar dacă Republica Moldova a achitat imediat restanțele la garanțiile externe, companiile de asigurări nu vor mai putea vinde Cartea Verde începând cu data de 1 aprilie 2016. Contactat de Radio Chișinău, vicepreședintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Iurie Filip a declarat că hotărârea, aprobată de Consiliul Birourilor de la Bruxelles privind suspendarea Republicii Moldova din Sistemul Carte Verdeeste una imperativă, care nu poate fi contestată.

Potrivit lui Iurie Filip, chiar dacă Guvernul de la Chișinău a emis și o scrisoare în care își asuma responsabilitatea să îndeplinească acțiunile care sunt în competența acestuia, decizia Consiliului de la Bruxelles a rămas neschimbată, motivul invocat de acesta fiind nivelul înalt al corupției din sistemul național de justiție, dar și din o serie de instituții guvernamentale.

Mai multe companii de asigurări auto au iniţiat deja procedura de retragere a polițelor de asigurare ”Carte Verde” emise pentru perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2016. Următoarea ședință a Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurări ”Carte Verde”, ședință la care ar putea fi pusă în discuție ”problema Republicii Moldova” este programată pentru luna noiembrie.

sursa: timpul.md

 
Яндекс.Метрика