Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
Dupa ce s-au ieftinit, placutele cu numerele de inmatriculare perso...
Dupa ce s-au ieftinit, placutele cu numerele de inmatriculare personalizate s-au vandut ca painea calda. Cererea a crescut de 4 ori. Cat costa un astfel de moft - VIDEO

Dupa ce s-au ieftinit, placutele cu numerele de inmatriculare personalizate s-au vandut ca painea calda. Cererea a crescut de 4 ori. Cei mai multi soferi prefera placute cu numere cu trei cifre identice, care costa in jur de 3 mii de lei. Sunt insa si dintre cei care spun ca si daca ar avea bani nu ar da o asemenea suma pentru un simplu moft.

Acest barbat si-a cumparat placuta cu numere de inmatriculare personalizata, inca acum 12 ani. Si-a ales combinatia de cifre si litere si a platit 180 de lei. Un an in urma aceasta dorinta l-ar fi costat aproape 13 mii de lei. Dupa ieftinire pretul a ajuns la 6 mii.

Cei mai multi dintre soferi spun ca desi s-au ieftinit, placutele cu numerele de inmatriculare personalizate, oricum nu sunt pe buzunarul lor. Unii nu prea dau mare importanta combinatiei de litere si cifre.

“-Cât aţi plăti cel mult pentru o placuţă? -100, 150 de euro. -Nu mă interesează asemenea chestii. Sunt doar nişte fiţe.”

“-Avem atâta corupţie, salariile sunt mizere, iar în acelaşi timp apar aceste preţuri.”

Cei de la Registru spun ca de trei luni de cand s-au ieftinit placutele cu numere personalizate, solicitarile au crescut de 4 ori

Responsabilii de la Registru spun ca cele mai intrebate sunt combinatiile de trei cifre identice.

Din luna ianuarie al anului trecut, autoritatile au pus in circulatie un nou tip de placute de inmatriculare, in speranta ca astfel va scadea numarul fraudelor pe care soferii le comit intentionat, pentru a scapa de amenzi.

Totodata, noile placute nu contin initialele raionului sau ale orasului. Imediat ce au fost puse in circulatie, in oras au aparut zeci de masini cu placute personalizate, una dintre cele mai scumpe fiind fixata pe un Mercedes- AAA 111.

Si masinile avocatului Valerian Manzat, retinut aseara, au placute cu numere de inmatriculare personalizate. Mercedesul pe care acesta i l-a daruit sotiei sale, poarta combinatia BOS 001, iar la Skoda acestuia sunt fixate placute cu combinatia SIS 001.


Sursa: PRO TV
 
Яндекс.Метрика