Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
În Odesa au început raidurile împotriva maşinilor cu numere transni...
În Odesa au început raidurile împotriva maşinilor cu numere transnistrene

Poliţia de patrulare din regiunea Odesa opreşte toate maşinile înregistrate pe teritoriile republicilor nerecunoscute şi le duce la parcarea pentru vehiculele ridicate.

Directiva a fost dată de Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina, scrie adevărul.ro.

Astfel, poliţia de patrulare va reţine toate vehiculele înregistrate în Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud, Republicile Populare Doneţk şi Lugansk. Poliţia anunţă că directiva se referă în primul rând la vehiculele cu numere de Transnistria, care circulă în număr mare pe teritoriul regiunii Odesa, scrie presa ucraineană.

Această măsură a fost adoptată în urma unei înţelegeri semnate de Kiev şi Chişinău la începutul lunii noiembrie. Cele două părţi au convenit aupra schimbului de informaţii cu privire la vehiculele care traversează graniţa comună, inclusiv pe segmentul transnistrean.

Ucraina este parte a Convenţiei privind traficul rutier din 1968 care o obligă să permită deplasarea pe teritoriul său a automobilelor înmatriculate în alte state care au semnat convenţia.

Din această convenţie nu fac parte statele nerecunoscute ca Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud şi republicile autoproclamate din estul Ucrainei. Respectiv, Ucraina nu este obligată să permită circulaţia automobilelor înmatriculate pe aceste teritorii.
unimedia.info

 
Яндекс.Метрика