Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
Nouă accidente cu implicarea pietonilor, produse în țară în doar 24...
Nouă accidente cu implicarea pietonilor, produse în țară în doar 24 de ore

Odată cu răcirea vremii, a crescut şi numărul accidentelor de circulaţie. Timp de o zi, în țară s-au înregistrat 9 accidente rutiere, dintre care 8 pe teritoriul municipiului Chișinău. În peste 50% din accidente, impactul s-a produs din vina șoferilor.

Astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să respecte cu stricteţe Regulamentul Circulaţiei Rutiere și șă-și echipeze automobilele cu anvelope de iarnă. Din cauza precipitaţiilor şi vizibilităţii reduse, cel mai frecvent se produc accidente rutiere soldate cu pagube materiale, inclusiv tamponări de pietoni.

Pentru diminuarea tragediilor produse pe drumurile publice soldate cu victime omenești, Poliția vine cu unele recomandări pentru participanții traficului rutier, în special pietonii:

- să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor;

- să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport public în stații;

- să circule numai pe trotuare, iar în lipsa acestora numai pe potecile laterale ale drumului public;

- să nu stea pe bordurele trotuarelor, deoarece s-ar putea dezechilibra și cădea în fața mașinilor;

- să nu permită copiilor să se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice.

De asemenea, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii să fie prudenți în trafic, să cedeze trecerea pietonilor acolo unde aceștia au prioritate și să ofere primul ajutor în cazul unei tamponări.

 
Яндекс.Метрика