Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
S-a dat start operațiunii „Umbriș”
S-a dat start operațiunii „Umbriș”

În perioada 28 octombrie – 13 noiembrie, curent, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) va desfășura pe întreg teritoriul țării, operațiunea „Umbriș”.

Aceasta are drept scop disciplinarea conducătorilor auto și atenționarea acestora despre riscul la care sînt supuși când circulă cu parbrizul și portierele din față umbrite sau pe acestea sînt aplicate diferite obiecte care diminuează câmpul vizual al conducătorului auto.

Sancţiunile pentru geamurile tonate presupun amenzi de 200 de lei, precum şi retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare în cazul în care parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite. Dacă amenda este achitată în primele 72 de ore, șoferii plătesc doar 100 de lei.

Reamintim, ultima operațiune „Umbriș” s-a desfășurat în perioada 17 iunie - 31 iulie curent, în cadrul căreia au fost documentați peste 800 de șoferi.

Inspectoratul Național de Patrulare reiterează, aducerea stării tehnice a autovehiculului în concordanță cu exigențele legislației în vigoare este obligațiunea fiecărui șofer în parte.

28 octombrie 2015

 
Яндекс.Метрика