Торговая площадка
для подержанных и новых транспортных средств
Zeci de soferi spun ca au fost mintiti de un barbat care s-a angaja...
Zeci de soferi spun ca au fost mintiti de un barbat care s-a angajat sa le transporte masini de peste hotare - VIDEO


Au vrut sa-si cumpere masini din strainatate, insa au ramas fara automobilul dorit, dar si fara banii pe care i-au achitat pentru el. Au patit-o zeci de soferi. Ei sustin ca au fost mintiti de un barbat, care s-a angajat sa le transporte masinile din strainatate la un pret avantajos. Dupa ce a lua banii, a disparut insa cu tot cu ei.


Alexei spune ca a vrut sa-si cumpere un automobil din Olanda. A intrat pe un site de anunturi, unde si-a gasit modelul dorit la un pret avantajos. Nici prin cap nu i-a trecut ca cel care s-a angajat sa i-l aduca din strainatate este un escroc.

Alexei CARLICOV, VICTIMA: “Eu i-am dat 7500 de dolari. Din 13 decembrie 2014 eu am aşteptat până în martie. Nu s-a întâmplat însă.”


Cand a inteles ca nu mai are rost sa astepte, pentru ca automobilul oricum nu va mai fi adus, a mers si a depus o plangere la Judecatorie. Acolo a si aflat ca de fapt, nici pe departe nu este unica victima. In aceeasi situatie au ajuns alte zeci de persoane, iar toate dosarele sunt pe rol in instanta, escrocul fiind retinut inca din anul 2013.


Daniela BUINOVSCHI, PROCUROR, PROCURATURA RASCANI: “Continua activitatea lui infractionala. Nu putem finaliza dosarele.“


Tocmai din acest motiv, la inceputul saptamanii trecute, procurorul a cerut schimbarea masurii preventive a invinuitului, din arest la domiciliul, in arest in izolator. Judecatorul a acceptat demersul.”


Invinuitul nu-si recunoaste vina.

Daniela BUINOVSCHI, PROCUROR, PROCURATURA RASCANI: “El nu recunoaste vina. Spune ca a vrut sa aduca masini din strainatate, dar in fiecare caz apar justificari, de tipul ca masina e cu defect..”


Cumparatorii semnau un contract, in care era indicata suma avansului si data pana la care va fi adus automobilul in tara.


Alexei CARLICOV, VICTIMA: “În contract era indicată chiar şi o amendă în caz că banii nu sunt returnaţi la timp sau dacă automobilul are defecţiuni.”


Procurorul spune ca timp de trei ani pe numele invinuitului au fost pornite mai multe dosare. Fiecare victima ar fi fost prejudiciata cu cel putin 3 mii de euro. Invinuitul este cercetat penal pentru escrocherie.

Sursa: PRO TV

 
Яндекс.Метрика